HWAM® SmartControl™

Med HWAM® SmartControl™ slipper du lägga tid och energi på att försöka få den optimala och mest miljövänliga förbränningen i braskaminen – det sköter den elektroniska styrningen åt dig.
Du behöver bara ladda ned vår app IHS Smart Control till din telefon eller surfplatta och ställa in rumstemperaturen på önskad nivå – appen meddelar när det är dags att lägga på mer ved för att hålla den temperaturen. Du behöver inte ens reglera spjällen.

För att eld ska uppstå behövs rätt mängd ved, värme och syre. Och för att få den renaste och mest miljövänliga förbränningen måste det vara helt rätt kombination av ved, syre och temperatur.

Därför har vi i samarbete med DTU (Danmarks Tekniske Universitet) utvecklat HWAM® SmartControl™ som automatiskt ser till att det är en optimal kombination av syre och temperatur så att du får en ren förbränning. Rätt mängd syre är mycket viktig för optimal förbränning. HWAM® SmartControl™ mäter konstant syrenivån i braskaminens utgång och kan på så sätt ställa in ventilerna så att det alltid är rätt mängd syre. Brasans temperatur måste upp på minst 750 °C så snabbt som möjligt eftersom risken för gas- och partikelutsläpp minskar vid denna temperatur. HWAM® SmartControl™ ser till att luftventilerna hålls i rätt läge så att denna temperatur uppnås.

Med tanke på att Danmark har de strängaste kraven i Europa vad gäller partikelutsläpp från braskaminer kan du tryggt och med gott samvete tända en brasa och vara förvissad om att braskaminen sköter jobbet åt dig.

Se videon om fördelarna med HWAM® SmartControl™ här ►

HWAM® SmartControl™