Om HWAM

 

Från dröm till verklighet

 

Historien om HWAM är historien om en man som genom hårt arbete, framåtanda och med skickliga medarbetare förverkligade sin stora dröm.

1973 fattade Vagn Hvam Pedersen beslutet att starta eget eftersom han kände sig hämmad i sitt dåvarande jobb. Med en utbildning som smed i bagaget jobbade han ett antal år med ventilation och andra uppgifter som hörde till yrket, men kände så småningom att det var dags att visa att envar är sin egen lyckas smed.

På Sønder Skovvej i Hørning köpte Vagn industritomten som skulle visa sig bli språngbrädan för HWAM. Det var här Vagns få år som egenföretagare inom ventilation och installation blev till många år som tillverkare av braskaminer. Slumpen gjorde att Vagn kom i kontakt med arkitekt och möbelsnickare Anders Fasterholdt och det visade sig att de hade ett stort gemensamt intresse, nämligen braskaminer. Vagn hade hittat det samarbete och den produkt som skulle forma företaget framöver, först under namnet ABC Pejse Industri A/S och sedan HWAM A/S.

2009 trädde grundaren Vagn ett steg tillbaka och tog posten som ordförande för HWAMs styrelse. Sönerna Stefan Hvam Pedersen och Torsten Hvam Sølund övertog befattningarna som vd respektive teknisk chef. Båda har vuxit upp med företaget och dess drift och utveckling in på livet och det var naturligt för alla parter att sönerna skulle fortsätta driva företaget.

På ägarsidan ingick HWAM A/S 2019 ett partnerskap med Aymeric de Galembert som är vd för franska SEGUIN Group och utökade därmed produktportföljen avsevärt. HWAM A/S står fortfarande under dansk ledning och vd Stefan Hvam Pedersen ansvarar för den dagliga driften. I dag har HWAM ett återförsäljarnätverk som täcker hela Europa, Skandinavien och Storbritannien. Dessutom samarbetar HWAM med importörer i ett flertal länder såsom Finland, Belgien, Italien, Frankrike, Spanien, Litauen, Ryssland, Grekland, Japan, Sydkorea och Sydafrika.

 

 

50 års innovation

Under de senaste 50 åren har HWAM skrivit viktiga kapitel i braskaminernas historia och har brunnit för att hitta nya och bättre uppvärmningslösningar. Nedan kan du läsa om ett antal initiativ och nyskapelser från HWAM, vilka ger en bild av ett innovativt och framtidsinriktat företag som har satt nya, höga standarder inom branschen. Klicka på årtalet du vill veta mer om så kommer händelsen upp.

 
 

Vår värdegrund

 

Till vår värdegrund hör ett antal värdeord som bidrar till att definiera vår identitet både internt och externt. Värdeorden berättar om de egenskaper vi förbinder med företaget och är samtidigt en gemensam referensram som beskriver hur vi ska bete oss. Vi på HWAM blickar framåt. Vi skapar nyheter och när vi gör det tar vi hänsyn till miljön och har användarna i fokus. Vi lever oss in i det vi gör – det är navet för hela vår verksamhet. Och vi gör det tillsammans, vi är öppna med det vi gör och vi gör det med plats för alla.

Vision
Vi vill, via ett nätverk av lojala återförsäljare, erbjuda marknaden de bästa braskaminerna, spisinsatserna, pelletskaminerna och hybridkaminerna med intelligent teknik och tidlös design.

Mission
Vi ska utveckla, tillverka, distribuera och marknadsföra produkter med unik design, funktion och teknik och därmed tillgodose en kvalitetsmedveten målgrupps behov.

Värden

  • Vi är lojala

  • Vi är ansvarsfulla

  • Vi är trovärdiga

  • Vi är respektfulla

 
 

Made in Denmark

 

Braskaminer från HWAM A/S är ett lysande exempel på klassiska danska produkter. Dansk design, dansk kreativitet och dansk hantverksskicklighet.

HWAMs braskaminer designas av välrenommerade danska arkitekter och möbeldesigner. De ser till att våra produkter har rätt proportioner och är en fröjd för ögat. Produkterna kännetecknas av rena linjer, elegans och tidlöshet och de passar perfekt in i inredningen oavsett om den är klassisk eller modern. Ett nära samarbete mellan designer och HWAM A/S har lett fram till utvecklingen av de unika, vackra detaljerna som gör att HWAMs braskaminer är i en klass för sig.

HWAMs braskaminer tillverkas i Danmark eftersom vi inte kompromissar med kvaliteten. Med HWAMs 50-åriga branscherfarenhet i ryggen utformar och förbereder danska ingenjörer produkterna för tillverkningsprocessen. Alla essentiella komponenter tillverkas på en högteknologisk tillverkningsanläggning i Hørning, Danmark. Produkterna monteras och färdigställs manuellt innan de packas och fraktas till kunderna som får fem års garanti på sina nya braskaminer från HWAM.

Dansk design, dansk teknik och dansk hantverksskicklighet. Dansk helt enkelt!