Dina fördelar

 

HWAM® SmartControl™ är ett elektroniskt luftregleringssystem som har utvecklats* för att hjälpa dig få så ren förbränning som möjligt. Optimal och ren förbränning kräver rätt mängd ved och luft förutom helt rätt temperatur. Det är väldigt svårt att lyckas med det manuellt.
* i samarbete med DTU (Danmarks Tekniske Universitet)

 

 
  • HWAM® SmartControl™ är ett elektroniskt luftregleringssystem som har utvecklats* för att hjälpa dig få så ren förbränning som möjligt. Optimal och ren förbränning kräver rätt mängd ved och luft förutom helt rätt temperatur. Det är väldigt svårt att lyckas med det manuellt. HWAM® SmartControl™ sköter allt det här åt dig och ser till att det automatiskt blir bästa möjliga förbränning varje gång.
 
  • När förbränningen i braskaminen är ren får du ut mesta möjliga av veden. Du ställer in önskad temperatur via din smarta telefon och förhindrar därmed för kraftig eldning. När braskaminen inte används stängs lufttillförseln av, så att den varma luften i rummet inte försvinner ut genom skorstenen.
 
  • Du tänder brasan som vanligt – fast du behöver inte själv reglera lufttillförseln eftersom HWAM® SmartControl™ hjälper dig hela vägen. Om du vill ändra rumstemperaturen gör du det enkelt via din smarta telefon. När det behövs mer ved får du ett meddelande. Enklare kan det inte bli.

 

Läs merem om dina förodela här

 
 
 

Så här enkelt är det

 

 

Tänd braskaminen som vanligt

Med HWAM® SmartControl™ behöver du bara tända en brasa som i vilken annan braskamin som helst. Så långt är allt som det brukar vara.

Ställ in önskad rumstemperatur i appen

Med appen på din telefon eller surfplatta ställer du med några enkla tryck in önskad rumstemperatur, så att du snabbt och enkelt kan justera hur varmt du vill ha det.

Appen meddelar dig när det är dags at lägga på mer ved

Appen avger en signal när det är dags att fylla på mer ved i kaminen. Du behöver alltså inte ödsla din tid på att hålla koll på när du måste lägga på mer ved – det sköter HWAM® SmartControl™ åt dig.

 

 

 

 

VD för HWAM, Stefan Hvam Pedersen, säger:

 

 

”Med HWAM® SmartControl™ kan man för första gången justera temperaturen i rum med braskamin direkte från sin mobiltelefon eller surfplatta. Braskaminen blir tack vare detta jämförbar med en värmekälla som man enkelt kan justera rumstemperaturen med. Detta är ett enormt utvecklingsmässigt kliv i förhållande till övriga fjärrstyrningssystem där man endast kan följa förbränningen och fortfarande måste gå fram till kaminen för att justera värmen,” berättar en stolt Stefan Hvam Pedersen, VD i HWAM A/S.

”Den nya tekniken ger användaren enastående komfort eftersom rummet varken blir för varmt eller för kallt - inte ens om man har uppmärksamheten riktad mot en bra bok eller en spännande fotbollsmatch. Samtidigt kan man glädja sig åt att man eldar på det dokumenterat mest miljövänliga sättet. Metoden innebär att man sparar upp till 50 procent av sin förbrukning av ved eftersom veden utnyttjas på ett bättre sätt. Detta ger renare luft i både hus och bostadsområden,” fortsätter han.

 

 
 
 

Justera värmen i ditt vardagsrum med din telefon eller surfplatta

 

 

Med HWAMs automatiska luftreglering HWAM® SmartControl™ får du komfort, en grönare miljö och inte minst en braskamin som påverkar budgeten åt rätt håll. Men inte nog med det, du får med dig både ingenjören och eldaren hem i din braskamin.

Med vår smarta app "HWAM® SmartControl™" på din mobil eller surfplatta ställer du in önskad rumstemperatur – och appen påminner dig när det är dags att lägga på mer ved.

Du behöver bara tända brasan och stänga luckan, sedan ordnar systemet resten åt dig så att du kan ta det lugnt och njuta av lågorna och av värmen.

 
 
 

Tändnings- och stekningsanvisningar

 

 

 

 

 

Teknisk information om HWAM® SmartControl™

 

 

Fram till oktober 2016 har HWAM® SmartControl™ varit styrd via en fjärrkontroll.

Elektroniken och själva förbränningssystemet är densamma både i versionen med fjärrkontroll och i den nya uppdaterade HWAM® SmartControl™, som kan styras via en app på din mobil eller surfplatta.

Vi strävar ständigt efter att förbättra och optimera förbränningen i våra braskaminer och de uppdateringar som eventuellt tillkommer kommer naturligtvis att kunna implementeras i båda versionerna.

Det innebär att du alltid kan vara säker på att du har bästa möjliga förbränning i din braskamin, oavsett vilken version av vår HWAM® SmartControl™, du har.

Det är inte möjligt att uppgradera sin braskamin från versionen med fjärrkontroll till versionen som kan styras via en app. Av samma orsak är det inte möjligt att använda appen till en befintlig HWAM braskamin.

Om man gärna vill kunna styra sin braskamin och justera värmen via vår app, måste man köpa en braskamin där den uppdaterade HWAM® SmartControl™, redan är integrerad.

 

 

 
 
 
 

Luftflödet justeras trådlöst

 

 

Med vår HWAM® SmartControl™ App slipper man fjärrkontrollen och använder istället mobiltelefon eller surfplatta. Med hjälp av en airbox justeras luftmängden elektroniskt och fördelas optimalt. Därefter bibehåller kaminen önskad temperatur i rummet.

 
 
 
 

Du sparar även nattetid

 

 

Braskaminen kan tidsinställas för sänkning av temperaturen nattetid, vilket innebär att den automatiskt sänker luftflödet. Det ger en betydligt längre förbränning genom att veden glöder på ett miljövänligt sätt. Detta är inte möjligt med andra kaminer och system.

Samtidigt observerar appen att man inte vill påminnas om att lägga på mer ved efter en bestämd tid.

 
 
 
 

Följ förbränningen i din app

 

 

En smart funktion i vår nya app är att du kan följa förbränningens utveckling i din braskamin. När du vänder på telefonen kan du följa utvecklingen för rumstemperatur, skorstenstemperatur, syrenivå samt lufttillförsel. Du kan naturligtvis följa utvecklingen samtidigt som du eldar i kaminen, men du kan även hämta historik i dina förbränningsdata.

 

 
 
 
 
 
 
 

 

 

Internationell utmärkelse och vinnare av DI Priset 2016

 

 

Tekniken bakom HWAM® SmartControl™ är så enastående att HWAM har utsetts till digital föregångare och har vunnit DI Priset 2016, där temat var digitalisering. Det är en stor ära och naturligtvis gör det oss mycket stolta.

HWAM har redan tidigare väckt uppmärksamhet bland prisutdelare i olika sammanhang. Tidigare utgåvor av tekniken har förärats både guld- och bronsmedaljer under franska Bois Energie Fair och nominering till CSR Enviroment Prize, samt nominering till amerikanska Wood Stove Design Challenge som arrangeras av den ideella organisationen Alliance of Green Heat.

 

 

 

 

 
 
 
 

Hur blir den min?

Alla våra braskaminer utom våra insatser samt de klassiska kaminerna HWAM Classic, kan beställas med HWAM® SmartControl™, appen kan laddas hem gratis via IOS och Google Android. När kaminen är köpt och appen är hämtad är du så redo du kan bli.

Vill du veta mer?

Alla våra återförsäljare, som du hittar här, står redo att besvara ytterligare frågor gällande HWAM® SmartControl™ systemet.