Sørig & Jacobsen

HWAM ingick 2001 ett samarbete med designerduon Sørig & Jacobsen. Sedan dess har samarbetet resulterat i många vackra braskaminer från HWAM.

 

Varm, vänlig och omfamnande var nyckelorden när de två industridesignerna Henrik Sørig Thomsen och Tobias Jacobsen satte igång att designa den första braskaminen för HWAM. 2001 kom braskaminerna Figaro, Carmen, Othello och senare även inbyggnadskaminen med välvd front I 20/80 och 3600-serien. Som något nytt har Sørig & Jacobsen kastat sig över designen av den vackra utomhusbraskaminen CUBIS.

Den senaste modellen från designerduon är den hittills minsta braskaminen i HWAMs historia: HWAM 3700-serien.

 

”För att designprocessen ska bli mer givande och spännande har vi valt att samarbeta om projekt. När vi träffas uppstår ett slags kreativ energi. Vi inspireras av varandra”, berättar Henrik Sørig Thomsen. Henrik Sørig Thomsen har en bakgrund som snickare och Tobias Jacobsen är guldsmed. Deras utbildning på Danmarks Designskole kombinerade hantverket med det kreativa.

 

Under utvecklingen av en HWAM-produkt pratar vi mycket om det grafiska och det skulpturala uttrycket. Det är många linjer och funktioner som ska formges och bilda en gemensam struktur. Det är viktigt att vår form även har en vacker baksida, Vi försöker ge braskaminen karaktären av en möbel. Produkten ska ha en finish som man känner igen från några av de största möbelklassikerna. Bra design är alltid resultatet av en bra dialog och en spännande skapandeprocess. För de två designerna betyder det att det ska finnas utrymme att både ha kundens behov i åtanke och kunna fördjupa sig i tekniska detaljer.

 

I deras ständiga strävan efter att förbättra användarens upplevelser av form och funktion har de inspirerats av såväl B&O och IKEA som de stora danska designerna, som exempelvis Arne Jacobsen. Henrik Sørig Thomsen designstudio (Århus) och Tobias Jacobsen Design (Köpenhamn) samarbetar i projekt inom produktdesign och har tillsammans grundat företaget Sørig & Jacobsen A/S. Henrik Sørig Thomsen och Tobias Jacobsen har bland annat designat produkter och möbler för användning både inom- och utomhus, förutom elektroniska produkter som exempelvis Beocomtelefonen för B&O.

www.soerig-design.com 
www.tobiasjacobsen.dk 

Produktfördelar
Tekniska specifikationer
Måttritning
Manualer och nedladdning

Måttritning