Om HWAM

HWAM är en av Danmarks största tillverkare av arkitektritade och miljövänliga braskaminer. I mer än 40 år har vi designat och tillverkat moderna braskaminer av hög kvalitet som i dag finns i många hem – först under namnet ABC, men numera med de två varumärkena HWAM och WIKING.

Vårt hantverk är en hederssak för oss och det märks tydligt när man kommer nära den knastrande brasan bakom kaminens klara glasruta. Visserligen är våra braskaminer diskreta på håll, men tätt inpå syns tydligt vår stora förkärlek för design, innovation och kvalitet och vår känsla för detaljer.

Vi bryr oss om användarvänligheten för det ska vara enkelt att tända brasan och sprida både värme och trivsel därhemma. Fast vi bryr oss också om omgivningarna och den miljörisk felaktig eldning i braskaminen utgör. Den risken har vi eliminerat i både HWAMs och WIKINGs braskaminer, eftersom de alla är försedda med Autopilot eller Automatik som optimerar förbränningen och därmed tar hänsyn till både miljön och användaren.

Vårt helt nya system, HWAM® Smartcontrol™, som kan installeras i de flesta av våra HWAM kaminer går ännu längre och minskar vedförbrukningen med ända upp till 50 procent. Sedan tidernas begynnelse har elden varit samlingspunkten för generationer av människor – från stenålderns brasor till stearinljusen. Och än i dag samlas folk kring brasan, vars värme fortsätter sprida trygghet och trevnad runt om i världen. Varje år säljer HWAM 20.000 braskaminer i hela världen och våra huvudmarknader är Tyskland, Norge, Frankrike och Danmark. Utveckling och tillverkning sker fortfarande i Hørning i Danmark, där allt började redan 1973. HWAM är danskt hantverk när det är som allra bäst.